måndag, maj 22, 2006

Sommarboksutmaningen

Skolbiblioteken på Backa-Lovisa lanserar Sommarboksutmaningen!!!!
Biblioteksgruppen har beslutat att hänga på Folkbibliotekens ”klassiska” sommar­arrangemang Sommarboken. Vi gör det genom att låta våra klasser utmana varandra på flest genomförda Sommarboken. På spel står förutom äran en tjusig vandringspokal (separat infolapp kommer att delas ut till lärare om detta).

Med i tävlingen kan alla klasser i åk 1-4 vara. Vid höstterminens början räknar klassen samman hur många gåvoböcker från folkbiblioteket de kan visa upp. Så här går Sommarboken till:
De barn som vill vara med i Sommarboken lånar 8 böcker av eget val på Folkbiblioteket och läser dem. Efterhand som de läst färdigt kommer de och berättar för någon på folkbiblioteket lite kort vad de har tyckt om boken och vilken genre det är. Man kan redovisa högst två böcker per dag och efter 8 böcker får man en bok av biblioteket. Det går bra att börja med Sommarboken dagen efter skolans slut, och man kan hålla på ända till lördagen den 26 augusti och ta det i sin egen takt (separat infolapp från Folkbiblioteken kommer att delas ut även om detta).

På Backa-Lovisa har vi också blivit lovade ett specialarrangemang för de elever som är utomlands hela sommaren eller av ngn annan anledning inte kommer till biblioteket under sommaren. Dessa kan få möjlighet att gå med mig till Fäladsgården efter terminsstart och redovisa i klump, så att de också får möjlighet att vara med och försvara sin klass heder (obs att detta bara gäller lässvaga elever eller elever behov av särskilt stöd).

Inga kommentarer: