måndag, mars 26, 2007

Almapriset till läsfrämjare!

Förra veckan tillkännagavs pristagaren av Astrid Lindgren Memorial Award, Almapriset. Det är världens finaste och största pris inom barnlitteratur. Tidigare år har priset gått till författare och illustratörer, men i år går det till en organisation, Banco del Libro i Venezuela. Banco del Libro betyder "bokbanken" och är från början en ideell organisation som hjälpte skolelever att byta sina läroböcker. Nu har de vuxit och driver flera typer av uppsökande biblioteksvarksamhet, skolbibliotek, stöder forskning och mycket mer.

Jag hade ett ärende in på en av våra stora barnbokshandlar här i stan dagen då det tillkännagavs och hörde personalen muttra att det var ju tråkigt att det blev en organisation som vann. De hade förberett för skyltning och hoppades på en gratis extra marknasdföringsskjuts och merförsäljning. Tji fick de.

Själv tycker jag att vi här på Backa- och Lovisaskolorna, och alla andra som arbetar med läsfrämjande verksamhet och brinner för barn, böcker och läsning, kan glädjas tillsammans med Banco del Libro. Vi kan också ta åt oss lite av äran, eftersom Almajuryn gör det tydligt att sådant arbete som vi utför, det är värt att prisa!!

Läs mer om Alma här!

Inga kommentarer: