onsdag, mars 28, 2007

SMiLE i vårvädret

Igår var Backa- och Lovisas delar av NF1´s SMiLE-grupp på heldag med SMiLE på Orkanen i Malmö. Vi lyssnade på två olika forskare som talade om elevers sätt att lära ur olika synvilnlar. Det var Anders Jacobsson från Malmö högskola och Anders Eklöf från Högskolan i Kristianstad. Mellan passen fick vi också tid för diskussioner i tvärgrupper med de andra deltagarskolorna.

Det är svårt att säga något kort sammanfattande om dagen, det var som sagt två föreläsningar och riktigt fullspäckade sådana också. Tydligt är i alla fall att vi i skolan måste ta hänsyn till att olika elever gynnas av olika lärandesituationer och att vi också måste ta större hänsyn till hur värden runt omkring oss förändras och därmed också elevernas behov av kunskap och sätt att ta till sig kunskap förändras.

Läs mer om SMiLE från den 6 oktober 2006, eller se vad Myndigheten för Skolutveckling skriver om SMiLE, eller vad de sägar på Högskolan i Kristianstad!

Ettorna som kommer i eftermiddag ska få fortsätta med nya bilderböcker. Efter påsk ska alla som vill få rösta i Bokjuryn.

Inga kommentarer: