fredag, mars 23, 2007

Bokråd m.m. på Lovisa

Det det ut som att våren kanske ändå ska komma nu. Eleverna spelar kula på skolgårdarn både på Lovisa där jag är idag och på Backa.

På fredag är det bokråd som vanlgt. I dag pratde vi böcker i biblioteket. En riktig fullträff var Riktigt viktigt enligt Rosa, som är en lite-allt-möjligt-bok med serier, skämt, pyssel och tester. Den passar inte bara för redan inbitna Rosafans, utan alla kan gilla den. Vår bokrådsmedlem menade att elever från tvåan och uppåt kan läsa den. Man behöver inte läsa allt, utan kan ta det men tycker är roligt och hoppa över resten.

Innan lunch har jag också hunnit bokprata för 4b, som snart ska vandra vidare från vikingatiden till medeltiden. Denna gång var det alltså medeltiden som var temat för bokpratet. Det var flera titlar av Gudrun Wessnert med, några böcker från Hegas, Storcks Rymlingen och Johanssons Riddarsvek. Dessutom så klart Bylocks Solstenen-triologi och Haugers ruggiga Det kom ett skepp till... . Nästa vecka får andra halvan av klassen höra om samma böcker.

Inga kommentarer: