fredag, juni 08, 2007

Sista bokpratet på Lovisa idag och lite om Sommarboksutmaningen

Ja, idag gör bokrådet ut på sitt sista bokprat för terminen, till och med för läsåret. Vi ska försöka få med så många böcker som möjligt och kommer att besöka både tvåor, treor och fyror.


Oj, nu blev jag avbruten av en brandövning... Kan rapportera att eleverna skötte sig exemplariskt, gick lungt ut till uppsamlingsplatsen där de ställde sig ordentilgt på led!

Påminner än en gång om Sommarboksutmaningen. Det hänger ju lite på er föräldrar, i synnerhet när det gäller de yngre eleverna, att hjälpa dem att komma iväg till Folkbiblioteket. Den åtråvärda vandringspokalen som syns i bild till höger har stått utställd i Backas bibliotek ett par veckor. Nu har jag flyttat den till Lovisa, så att eleverna där ska få chansen att se den innan skolan slutar.

En annan sak som föräldrar gärna kan hjälpa sina barn med är att se efter hemma om det finns böcker som tillhör skolan. Allt ska ju in innan sommarlovet. Särskilt ni som har barn som slutar på Backa/Lovisa kan ta en extra titt. Eftersom vi bytte biblioteksdatasystem förra året kan det finnas böcker som hamnat på villovägar och inte syns i vårt nuvarande system. Skulle man råka lämna en bok här som tillhör Folkbiblioteket eller tvärt om råka lämna en bok till Folkbiblioteket som tillhör skolan, så kan man vara lugn för att den hamnar rätt till slut ändå. Jag har ett mycket gott samarbete med biblioteket på Fäladsgården och vi skickar ofta böcker mellan oss!

Inga kommentarer: