onsdag, november 09, 2011

Första veckan efter höstlovet: invigning, saga och faktaböcker bland annat

Nu är vi redan halvvägs in i första veckan efter höstlovet. Tiden rusar som vanligt.

Måndagen började mycket fint och festligt på backa med invigning av vår nyrenoverade och ombyggda matsal. Alla elever och pedagoger var på plats framför den nya scenen. Invigningstal hölls av rektor, sedan kom cirkusartisterna Josefine och Claudio och underhöll oss med jonglering, parakrobatik och tokerier. Sedan sjöng alla "Backasången" tillsammans och det hela avslutades med att eleverna bjöds på glass.

I tisdags började jag dagen med att ha informationssökningsundervisning med femmorna, som ska fördjupa sig i Europa på olika sätt. Jag gick, i enlighet med vår biblioteksplan, igenom Landguiden, Ne.se, 8-sidors landguid, Lunds kommuns bibliotekskatalog samt lite om att jämföra och redovisa källor. Allt i två pass med två olika grupper.

I tisdags hade vi också möte med skol- och barnbibliotekarierna i området för att diskutera kommande projekt, samt hur vi tänker använda våra inköpsbidrag från Kulturrådet.

Övrigt på gång är: med tvåorna fortsätter vi att prata om fack- och skönlitteratur, nu har vi kommit så långt som att jag i några grupper faktabokpratar utifrån Leksells Så blir du proffsig och diskuterar hur en faktabok fungerar och är upplagd. Ettorna håller fortfarande på att få tillbaka sina bokmärken som de gjorde för lovet, men någon grupp är klar med det och där har jag börjat dela ut Barn- och ungdomsbokskatalogen, något jag ska göra i alla klasser som har fast bibliotekstid så småningom. Förskoleklasserna får höra en bilderbok som vanligt. Just nu läser jag Castas Simma lugnt, Mörten Maud.

På Lovisa kör jag på med dilemmasagor med treorna terminen ut. Och så har vi Bokråd som vanligt med femmorna så klart.

2 kommentarer:

BokMamma sa...

Tack för att du delar med dig av ditt arbete. Alltid kul att se hur någon annan jobbar. Kan behöva lite nya idéer :)

Klara sa...

:-)