tisdag, februari 22, 2022

Torsten Bengtsson på författarbesök i åk 2

 

Inför Torstens besök fick alla tvåorna ett bokprat om hans böcker.

På Backaskolan har vi enats om att varje år boka författarbesök till årskurs 2. Förra året blev det Anna Hansson, som träffade klasserna digitalt. Men i år hade restriktionerna precis hävts i tid så att vi kunde välkomna Torsten Bengtsson på plats, i tvåornas klassrum. Så roligt! Lärarna hade högläst olika SPLEJ-böcker för klasserna, och jag hade vikt en bibliotekslektion åt bokprat om Torstens böcker. Som tur är finns många av dem att läsa digitalt via Polylino, eftersom eleverna blev mycket ivriga att låna och läsa Torstens böcker. Tidigare år skulle jag ha kunnat beställa extra böcker från Skolbibliotekscentralens bokpool för att tillgodose det stora intresset för Torsten Bengtsson-böcker, men poolen har gått i graven och skolbiblioteken får klara sig själva bäst de kan.

Torsten Bengtsson trollbinder Backaskolans tvåor genom att berätta om "spökbåten" som gett honom idén till den senaste SPLEJ-boken.    Foto: Monika Staub Halling

Torsten gjorde succé hos klasserna. Eleverna hade mängder av frågor, och många blev inspirerade att skriva själva. Bland annat berättade Torsten hur han får idéer till nya böcker, hur han granskar fakta till sina böcker, och hur samarbetet med illustratörerna går till. 

Tack för lyckade lektioner, Torsten, och på återseende!

Inga kommentarer: